skip to Main Content

VCA Opleidingen

De ervaring die onze docenten in de dagelijkse praktijk opdoen worden toegepast bij onze VCA opleidingen.

VCA Opleidingen

Medewerkers van bedrijven die VCA-gecertificeerd zijn of werkzaamheden uitvoeren met een verhoogd risico moeten in het bezit zijn van en diploma VCA Basisveiligheid (voor medewerkers t/m meewerkend voorman) of een VCA VOL (voor leidinggevenden).

De Wilde Opleidingen biedt vrijwel wekelijkse VCA opleidingen. De training en het examen zijn op een dag gecombineerd en worden zowel op werkdagen als op zaterdag gegeven. Check hier de beschikbare cursusdatums voor de VCA cursus en schrijf je direct hier in!

Duur

Onze VCA-cursus behelst 1 dag. De start van de cursus is om 08.00 uur. Vervolgens wordt om 16.00 uur digitaal examen afgenomen, waardoor de cursist direct weet of het diploma is behaald.

Tussendoor wordt er een lekkere lunch verzorgd en zijn er diverse pauzes.

Het is belangrijk om 15 minuten voor aanvang aanwezig te zijn.
En vergeet niet je originele legitimatiebewijs mee te nemen.

Voorbereiden op het examen

Ondanks dat onze VCA-cursus een hoog slagingspercentage heeft is het belangrijk om je goed voor te bereiden op het examen.

  1. Lees het cursusboek goed door of doorloop de e-learning.
  2. Noteer vragen. Deze kan je dan tijdens de cursus aan onze docent stellen.
  3. Kijk op onze pagina met veel gemaakt fouten tijdens een VCA-examen
  4. Doe via de onderstaande knop een proefexamen.

De dag van de cursus

Op de dag van de cursus en/of het examen zorg je dat je ongeveer 15 minuten voor de tijd vermeld in de uitnodigingsbrief aanwezig bent.

Als je met de auto komt, kan je gratis parkeren achter de bioscoop (P+R Wijckerpoort, Halve Maan, Beverwijk). Houdt er rekening mee dat het ruim 5 minuten lopen is vanaf deze parkeerplaats naar ons kantoor.

Kom je met de fiets, dan kan je deze achter ons kantoor op het terras parkeren.

Neem je cursusboek mee (als je deze ontvangen hebt) en je originele legitimatiebewijs. Deze heb je nodig om deel te kunnen nemen aan het VCA-examen.

Veel gemaakte fouten tijdens een VCA examen

Heb je voor je werk een VCA diploma nodig en ben je hard aan het studeren voor het VCA examen? Om onze VCA cursisten te helpen in de voorbereiding op hun examen heeft de Wilde Opleidingen een aantal korte video’s ontwikkeld waarin we examenvragen toelichten die vaak fout worden beantwoord.

Bekijk de agenda en plan een VCA-cursus in

Ge├»nteresseerd? Wij komen graag vrijblijvend bij u langs om de mogelijkheden voor uw bedrijf te bespreken. Bel ons op 0251 – 222262 en vraag naar Christian Schoenmaker.

Wat wij nog meer doen

opleidingen-831a22
advies-244359
veiligheid-9d7c4f
bodem-1f5a37
Back To Top